Het Strandpaviljoen en de zeilschool zijn goedlopende bedrijven. Maar we proberen ook onze omgeving mee te laten profiteren, leveranciers en personeel staan dan natuurlijk sowieso op de lijst. Maar wist u dat er nog veel meer gebeurt om het bedrijf heen? Ook zijn er nog veel gemiste kansen, dat weten we. Maar één voor één zijn we die aan het aanpakken.
Sponsoring of hulp en samenwerking
Het strandpaviljoen en de zeilschool sponseren regelmatig lokale evenementen. Klein of groot.
Heeft u een idee waar u hulp bij kunt gebruiken dan kunt u altijd een mail sturen. Het is logisch dat we niet altijd overal aan mee doen, maar waar we de omgeving kunnen helpen zullen we mee denken en mee helpen. Alleen geld hoeft u ons niet te vragen, we helpen graag door middel van: hulp – gratis producten – diensten – financieel medewerking, of iets anders.
Wat doen we nu al?
- De jeugdsportpas, bewegen is goed voor iedereen. Zo kunnen ook kinderen met een kleiner budget eens mee doen met het zeilen en surfen
- De Zonnebloem kont eens per jaar bij ons picknicken
- Dindua G team heeft lunchpakketten van ons gekregen
- De Flosbeugel kreeg een sportdag voor de kinderen als leuk uitje na het afbranden van de school
- We ondersteunen festiviteiten voor lokale organisaties als: Deunen en Deinen en de Carnavals vereniging de Haringhoppers.
- We helpen de Waterweek te organiseren
- We werken graag samen met de lokale ondernemers zoals Elements, Supschool Enkhuizen, Minfull Run, het Zuiderzeemuseum, Slijterij de Dijk, Speelaanbod, Vivaldi, Bakkerij Rood en vele anderen.
Sociaal milieu
We zijn een sociaal bedrijf en proberen zo een grote groep jongeren werk te bieden: ons uitgangspunt is dat mensen het leuk moeten hebben op hun werk, gezellig en sociaal. Maar ook uitdaging en kansen om iets nieuws op te pakken. Inmiddels hebben 30-40 jongeren een bijbaantje bij ons bedrijf, in de zomer wat meer dan in de winter.
Dat is heel erg leuk, maar vergt ook inzet op verschillende gebieden:
– Met elkaar omgaan op een normale manier
– Vriendelijk en netjes omgaan met klanten
– (Leren) werken en je taak serieus nemen
– Sociale problemen oplossen (meer dan een verkering begint en eindigt binnen de groep jongeren)
– Niet alleen werken samen, maar ook leuke dingen doen
Daarmee hebben we een heel leuk team, die zich fantastisch voor het bedrijf inzetten. We zijn heel blij met het team wat er staat. Wil jij er ook bij horen? Je mag altijd een sollicitatie aan ons sturen info@strandpaviljoenenkhuizen.nl
Horeca en mileu
Ok dat is al gelijk een foute combinatie. Horeca is niet goed voor het milieu, dat is zo. Maar binnen het draaiende bedrijf proberen we toch na te denken over onze producten en het afval.
Gezond eten mag iedereen zelf beslissen, maar bij ons kan het wel:
– minder vlees kunnen eten: we hebben ruime keus aan vegetarische gerechten
– gezond eten: niet te veel saus, vet en kruiden: eten smaakt ook zonder dat lekker
– gematigde porties: bijbestellen van salade en friet mag altijd
Afval
In het horeca bedrijf komt veel plastic voor: rietjes, bakjes, verpakkingen. We zijn druk bezig om veel van deze plastics niet meer in te kopen. Dat is erg moeilijk, met kleine stapjes gaan we vooruit.
Inkoop
- De rietjes zijn vervangen door biologisch afbreekbare rietjes.
- Natuurlijk papieren tasjes voor de afhaal, maar liever geven we geen tasje. Dat is niet vanwege de kosten, maar vanwege het milieu! Neemt u zelf uw tasje mee voor afhaaleten?
- Vaker gebruiken we bakpapier ipv huishoudfolie,
- We bestellen andere producten die in kartonnen dozen zitten, zonder plastic binnenverpakkingen
- We hebben bamboe en bietpulp sausbakjes.
- En iedere andere verpakking die we kunnen aanpassen is winst!
- We spreken leveranciers aan op onze wens minder verpakkingsmateriaal in te willen kopen. Sommige leveranciers opent het de ogen, sommige moeten we nog eens vaker vragen…
Afvalverwerking
We proberen op alle fronten het afval te scheiden:
- Chemisch afval
- papier en karton
- glas
- groene-snijafval
- en overig
- Hier ligt nog een uitdaging voor een aantal andere soorten afval.
Graag sparen we voor organisaties de herbruikbare verpakkingsmaterialen, dus wilt u eens iets van de onderstaande herbruikbare materialen, dan horen we het graag.
- eierrekken (30 x 30 cm)
- Emmers 10 liter met deksel
- kleinere emmertjes
- glazen potten
- kartonnen dozen
- glaswerk
Etenswaren afval hebben we natuurlijk ook genoeg. Maar minder dan veel andere bedrijven:
- een zeer selectieve inkoop en streng beleid: weggooien is zonde.
- we serveren minder frites, bijbestellen mag altijd!
- groente snijafval wordt weggebracht naar een ezel en een schaap, of naar de hertenkamp… Die lusten graag wortelkontjes en peterselie-stelen 😉
- resten van buffetten eet het personeel op of gaan naar een bijstandsgezin met 3 jongemannen die altijd honger hebben. Met de niet-verkoopbare resten van het buffet is dit gezin altijd blij!
Nog tips? we houden ons aanbevolen om langzaam meer in te voeren wat goed is voor ons milieu en onze leefomgeving.